QROlle

Radioamatööriwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

QROlle on ruotsalaisen radioamatöörin, SM6DJH Ollen, suunnittelema 10 W SSB-lähetinvastaanotin (transceiver) kahdelle amatöörialueelle. Siitä löytyvät 3,5 MHz (80 m) ja 14 MHz (20 m). Rigiin on OH6HGN/OH6KWV suunitellut myös automaattisen CW-filtterin, myötäkuunteluosan sekä taustavalon näyttöön. Suunnitteilla heillä on Atmelin prosessoriin perustuva DDS-VFO jonka myötä etulevykin menee uusiksi.

Projektia rakentaa yhteensä yli 150 hamssia Pohjolassa ja 34 OH-hamssia (tammikuu 2006). Projektilla on oma suomenkielinen www-sivusto osoitteessa http://www.tronico.fi/QROlle, jota ylläpitää OH6NT - omakutsu(ät)sral.fi Lisäksi OH6HGN ylläpitää Olle-säätäjille keskustelufoorumia. Linkki sinne löytyy ym. sivulta.

Ruotsalaisten sivut löytyvät osoitteesta http://radio.thulesius.se/QROlle/ ja norjalaisillakin on sarjaa käsittelevä saitti osoitteessa http://home.c2i.net/lillmos/web2.html johin myös OH-säätäjien parannuksia on otettu näytille (Teemun, OH6HGN:n taustavalaistus).

Projekti on syksyllä 2004 julkistu ruotsin SSA:n lehdessä QTC:ssä, ja vuoden 2005 alusta suomeksi käännettynä RA:ssa. Myös tanskalaiset aikovat julkaista juttusarjan OZ-lehdessä. Alla Olavin, OH6KWV:n QROlle.

Oh6kwv-04.jpg