Ero sivun ”ALE-400” versioiden välillä

Radioamatööriwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
>Rha
>Rha
Rivi 29: Rivi 29:
kaistaleveys on  siis  400Hz. Tämä mahtuu  mukavasti '''standard''' 500Hz IF suotimesta
kaistaleveys on  siis  400Hz. Tämä mahtuu  mukavasti '''standard''' 500Hz IF suotimesta
läpi, ja on hyvä hyödyntää QRM  olosuhteissa.
läpi, ja on hyvä hyödyntää QRM  olosuhteissa.
[[Category:Digimode]]
[[Category:Ohjelmat]]
[[Category:Ohjeet]]

Versio 6. maaliskuuta 2008 kello 17.15

ALE-400

KÄYTTÖ

Yhteyden valmistelu

Paina AUX FUNCTION päänäkymässä Add his call to function ja kirjoita ruutuun haluttu kutsu List up-to-date tallentaa kirjoitetun kutsun ja see the list näyttää mitä listassa on, sieltä voi myös poistaa maalaamalla ja DELETE ja kuittaa lists up-to-date


Yhteyden muodostaminen

Paikallista addressee, on ylärivin viimeisenä. Valitse kutsu listasta klikkaamalla alanuolta. Myöhemmin on helppo valita tuosta listasta haluttu kutsu, eli yhteys aloitetaan (aux fuction ruutu auki!) valitsemalla: addressee, alanuoli, ja kutsu.

Kun sallittua kutsua klikataan se menee alemmalla rivillä olevaan Selective Calling ARQ FAE rivin ja Call--> perässä olevaan ruutuun. Painetaan nyt Call->, jolloin kutsu lähtee ja jos yhteysväli on kunnossa ja vasta-asema olemassa, linkki muodostuu.

Sen jälkeen kirjoitellaan sanomaa vaikka samaan aikaan vasta-aseman kanssa. Kutsuja ei tarvitse liittää. kun kutsutaan Call tai CQ niin lähetys toistuu varsin tihein väliajoin. Kutsumisen lopetus on tehtävä RX-vuoron aikana. Muuten ohjelma ilmoittaa, että Tx-vuoron aikana lopetus on impossiblé

Linkki / yhteys lopetetaan yksinkertaisesti: Painetaan END


ALE-400 PC:n NÄYTÖLLÄ/ AUDIOTAAJUUDET

Ohjelmassa on äänitaajuuden oletusarvot seuraavat: keskitaajuus 1625Hz äänikaista 1425 -1825Hz, kaistaleveys on siis 400Hz. Tämä mahtuu mukavasti standard 500Hz IF suotimesta läpi, ja on hyvä hyödyntää QRM olosuhteissa.