ALE-400

Radioamatööriwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

ALE-400 on automaattisen linkinmuodostusstandardin radioamatööriversio.

KÄYTTÖ

Yhteyden valmistelu

Paina AUX FUNCTION päänäkymässä Add his call to function ja kirjoita ruutuun haluttu kutsu List up-to-date tallentaa kirjoitetun kutsun ja see the list näyttää mitä listassa on, sieltä voi myös poistaa maalaamalla ja DELETE ja kuittaa lists up-to-date


Yhteyden muodostaminen

Paikallista addressee, on ylärivin viimeisenä. Valitse kutsu listasta klikkaamalla alanuolta. Myöhemmin on helppo valita tuosta listasta haluttu kutsu, eli yhteys aloitetaan (aux fuction ruutu auki!) valitsemalla: addressee, alanuoli, ja kutsu.

Kun sallittua kutsua klikataan se menee alemmalla rivillä olevaan Selective Calling ARQ FAE rivin ja Call--> perässä olevaan ruutuun. Painetaan nyt Call->, jolloin kutsu lähtee ja jos yhteysväli on kunnossa ja vasta-asema olemassa, linkki muodostuu.

Sen jälkeen kirjoitellaan sanomaa vaikka samaan aikaan vasta-aseman kanssa. Kutsuja ei tarvitse liittää. kun kutsutaan Call tai CQ niin lähetys toistuu varsin tihein väliajoin. Kutsumisen lopetus on tehtävä RX-vuoron aikana. Muuten ohjelma ilmoittaa, että Tx-vuoron aikana lopetus on impossiblé

Linkki / yhteys lopetetaan yksinkertaisesti: Painetaan END


ALE-400 PC:n NÄYTÖLLÄ/ AUDIOTAAJUUDET

Ohjelmassa on äänitaajuuden oletusarvot seuraavat: keskitaajuus 1625Hz äänikaista 1425 -1825Hz, kaistaleveys on siis 400Hz. Tämä mahtuu mukavasti standard 500Hz IF suotimesta läpi, ja on hyvä hyödyntää QRM olosuhteissa.