Merialusasema

Radioamatööriwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Vanhaa tietoa! Tarkista tieto alkuperäisestä lähteestä.
Tämä artikkeli tai sen osa sisältää selvästi vanhentunutta tietoa ja sitä on pyydetty täydennettäväksi. Voit auttaa Radioamatööriwikiä parantamalla artikkelia. Lisää tietoa saattaa olla keskustelusivulla.
Merkinnän syy: Artikkeli viittaa vanhentuneisiin määräyksiin ja lakeihin

Radioamatööriasema Merialuksessa

Radioamatööriasemaa voi käyttää tietyn edellytyksin vesikulkuneuvossa, esim.:

  • Pienveneet
  • Suuremmat alukset
  • Kaupalliset linjalaivat ja risteilijät

Kaikessa merenkulkuun liittyvässä toiminnassa on muistettava että turvallisuutta (omaa tai muiden) ei saa vaarantaa ja määräyksen teksti tuleekin paljolti siitä.

FICORA 6G2007M

13 §: Radioamatööriaseman käyttö suomalaisessa aluksessa

Radioamatööriaseman käyttämiseen suomalaisessa aluksessa on oltava aluksen päällikön suostumus. Radioamatööriaseman käyttö on lopetettava välittömästi, jos aluksen päällikkö, aluksen varustamo, merenkulkuviranomainen, satamaviranomainen tai Viestintävirasto vaatii sitä.

Radioamatööriaseman käyttö ei saa häiritä aluksen muuta radioliikennettä, aluksen radioaseman turvallisuuspäivystystä eikä muiden aluksella olevien radiolaitteiden toimintaa.

Käytettävä asematunnus

Merialuksessa oleva asema käyttää konvention mukaisesti kansainvälisillä vesillä kulkiessaan varsinaisen tunnuksen perässä lisämerkkiä, joka on "/MM". Kansallisilla vesillä käytetään tavallisimmin lisämerkkiä "/M" ja ulkomailla kansallisilla vesillä tilanne riippuu tapauskohtaisesti.

Tarkemmin asiasta artikkelissa: asematunnus

Linkkejä