CQ-Klubben - CQ-kerho

Radioamatööriwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

OH6AG

Kerhomme sijaitsee Pietarsaaressa ruudussa KP13iq kaupungin omistamassa nuorisotoimitakeskuksessa, Tupakkamakasiinissa. Huoneisto on pieni, mutta tiukan paikan tullen sinne mahtuu noin 20 henkä. Kerholla on HF-, VHF-, ja UHF-asemat sekä suhteellisen hyvä antennifarmi VHF-UHF-nelikoista HF-yagin kautta dipoleihin. Kerho ylläpitää kahta toisitnta, OH6RAG VHF:llä taajuudella 145.625 (R1) ja OH6RUG UHF:llä taajuudella 433.700 (RU376). Lisäksi kerho ylläpitää kolmea majakkaa jotka sijaitsevat Uusikaarlepyyssä, ruudussa KP13gm: OH6UHF 70 cm:llä sekä OH6SHF 23 ja 13 cm:llä.

Kahden metrin toisitin on kytketty Internettiin Echolinkin kautta, ja siltä pääsee myös linkittymään edelleen Kokkolan toistimelle. Pyöritämme myös APRS-gatewayta ja digipiitteriä sekä AIS-vastaanotinta joka tarkkailee laivaliikennettä merenkurkussa.

Toiminta on vireää, osallistumme perinneradiotoimintaan, kenttätapahtumiin ja kilpailuihin, teemme kimppamatkoja jne. Webissä on hyvin toimivat, enimmäkseen ruotsinkieliset sivut osoitteessa www.multi.fi/~oh6ag. Pyrimme kuitenkin antamaan myös OH-kielistä tietoa, mutta jäsenistömme on pääasiassa SM-kielistä. Taidammekin olla ainoa kerho Suomessa jolla on ruotsinkieliset web-sivut.

Tervetuloa paikan päälle kuukauden toisena torstai-iltana tai käy tutustumassa webissä.