Pintaliitostekniikka

Radioamatööriwikistä
Versio hetkellä 25. huhtikuuta 2010 kello 21.45 – tehnyt >Oh7bf
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pintaliitoskomponenttien juottamisessa tarvittavia työkaluja sekä hyvä valaistus. Antistaattinen matto ja ranneke puolijohteiden suojaamiseen staattiselta sähköltä. Suurennuslasi vasemmalla helpottaa pienten osien sijoittelua. Lisäksi kuvassa putkilo juotospastaa, pinsetit, hammastikku, tinanimulankaa ja askarteluveitsi.
Työkalut pintaliitoskomponenttien juottamiseen. Piirilevy on Raclette kuumalevyn päällä. Levy kytketään pois päältä, kun yleismittarilla nähdään noin 100 C:n lämpötila. Kuvassa termopari on kiinnitetty levyn päälle maalarinteipillä. Kuumailma-asemalle asetetaan sopiva lämpötila 250 - 280 C. Tämän jälkeen levyn pintaa pyyhitään hitaasti kuumalla ilmalla, jolloin juotospastan tina sulaa ja komponentit yleensä "uivat" oikeille paikoilleen.

Markkinoilla on saatavilla kohtuuhintaisi "SMD-rework" kuumailma-asemia. Nämä on alunperin tarkoittu pintaliitospiirilevyjen korjaamiseen, mutta ne solvetuvat myös pienen QRP-radion rakentamiseen. Yleensä näissä on sisäinen pumppu, joten paineilmaa ei tarvita.

Katso myös

Parasiittinen_komponentti

Aiheesta muualla

http://en.wikipedia.org/wiki/Surface-mount_technology