Ero sivun ”Pätevyystodistus” versioiden välillä

Radioamatööriwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
>Oh2mqk
p (Pätevyystodistus omaksi erilliseksi artikkelikseen.)
 
>Oh2mqk
p (linkkikorjaus)
Rivi 14: Rivi 14:
Suoritettu tutkinto antaa radioamatöörin pätevyyden, josta kertovan ''pätevyystodistuksen'' voi halutessaan lunastaa itselleen. (hinta 43,74 eur, vuonna 2007)
Suoritettu tutkinto antaa radioamatöörin pätevyyden, josta kertovan ''pätevyystodistuksen'' voi halutessaan lunastaa itselleen. (hinta 43,74 eur, vuonna 2007)


Lisäksi radioamatööri tarvitsee omalle asemalleen [[asemalupa|asemaluvan]] joka maksaa 18,14 euroa/vuosi (vuonna 2007).
Lisäksi radioamatööri tarvitsee omalle asemalleen [[radioamatöörilupa|radioamatööriluvan]] ("asemaluvan") joka maksaa 18,14 euroa/vuosi (vuonna 2007).


----
----
* http://www.sral.fi/info/koulutus.html
* http://www.sral.fi/info/koulutus.html

Versio 17. joulukuuta 2007 kello 22.03

Radioamatööri saa pätevyystodistuksen suorittamalla tutkinnon Viestintäviraston valtuuttamalle tutkinto-organisaatiolle.

Hamwiki-patevyystodistus.jpg

Tutkinnot maksavat kulloinkin

Tutkinto koostuu osamoduleista, joita perusluokan pätevyystodistukseen pitää suorittaa K+T1 ja yleisluokan pätevyystodistukseen K+T2:

  • K-moduuli koostuu määräys- ja liikennekysymyksistä. Tutkinnossa on 60 väittämää, joissa sinun tulee valita kunkin väittämän kohdalla, onko väittämä oikein (merkitset plusmerkin tutkintolomakkeeseen) vai onko väittämä väärin (merkitset miinusmerkin tutkintolomakkeeseen). Tutkinto jakautuu kolmeen osa-alueeseen. Tärkein on hätä- ja turvallisuusasioita käsittelevä osa. Tutkinnon maksimipistemäärä on 60 ja läpäisyraja on 45 pistettä.
  • T1-moduuli koostuu viidestätoista radio- ja sähkötekniikan perusteisiin sekä sähköturvallisuuteen liittyvästä kysymyksestä. Jokaiseen kysymykseen on annettu neljä valmista vastausvaihtoehtoa, joista 1 - 4 vaihtoehtoa on oikein. Sinun tehtävänäsi on jälleen merkitä oikeat vaihtoehdot plusmerkillä ja väärät vaihtoehdot miinusmerkillä. Tutkinnon maksimipistemäärä on 60 ja läpäisyraja on 45 pistettä.
  • T2-moduuli käsittelee radiotekniikan soveltamista, esim. virityspiirien mitoittamista, monielementtisten antennien mitoittamista, erilaisten lähetyslajien vertailua, sähköturvallisuutta ym. Jokaiseen kysymykseen on annettu neljä valmista vastausvaihtoehtoa, joista 1 - 4 vaihtoehtoa on oikein. Sinun tehtävänäsi on jälleen merkitä oikeat vaihtoehdot plusmerkillä ja väärät vaihtoehdot miinusmerkillä. Osaan kysymyksistä sisältyy myös lohko- tai kytkentäkaaviotason piirroksien tunnistamista. Tutkinnon maksimipistemäärä 60 ja läpäisyraja on 45 pistettä.

Tutkinto ei enää tarvitse sähkötystä (ns. CW-modulit)

Suoritettu tutkinto antaa radioamatöörin pätevyyden, josta kertovan pätevyystodistuksen voi halutessaan lunastaa itselleen. (hinta 43,74 eur, vuonna 2007)

Lisäksi radioamatööri tarvitsee omalle asemalleen radioamatööriluvan ("asemaluvan") joka maksaa 18,14 euroa/vuosi (vuonna 2007).