Ero sivun ”Bonkki” versioiden välillä

Radioamatööriwikistä
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
>Oh2mqk
Ei muokkausyhteenvetoa
(päivitetty uuteen wikiin, luokiteltu)
Rivi 1: Rivi 1:
[[Bonkki]] on täysin käyttökelvotonta kierrätystavaraa, jota
'''Bonkki''' on käsite, joka viittaa käytöstä poistettuun tai sellaisenaan käyttökelvottomaan yleensä elektroniikkaan liittyvään kierrätystavaraan. Bonkin yleinen käyttötapa on käyttää se sellaisenaan tai komponentteina uudelleen rakenteluprojekteissa. Monilla on myös tapana varastoida bonkkia rakenteluprojektien tarpeiksi.
on kuitenkin pakko saada hyppysiinsä ja varastoida nurkkiinsa.


Termi tulee Gullichsenin taiteilijasuvun luomasta
== Käsitteen historia ja alkuperä ==
''Bonk'' ilmiöstä, jossa kyse on hienon näköisistä
Erään määritelmän mukaan kierrätystavaran ollessa käyttökelpoista, kyse ei ole bonkista, vaan [[surplussa]]sta. Nykyisessä kielenkäytössä kuitenkin bonkin merkitys on käytännössä laajentunut kattamaan yleisesti kaikenlaisen kierrätystavaran.
defunktionalisoiduista teknisistä värkeistä.
Katso lisää vaikkapa:
:: http://www.bonkcentre.fi/


Jos kierrätystavara on käyttökelpoista, silloin kyse ei ole
Termi tulee Gullichsenin taiteilijasuvun luomasta ''Bonk''-ilmiöstä, jossa kyse on hienon näköisistä defunktionalisoiduista teknisistä värkeistä.
''Bonkista'', vaan [[surplussa|surplussasta]].
 
== Aiheesta muualla ==
* http://www.bonkcentre.fi/ – Bonk-keskus ja Bonk-museo Uudessakaupungissa
 
[[Luokka:Käsitteet]]

Versio 12. kesäkuuta 2021 kello 13.05

Bonkki on käsite, joka viittaa käytöstä poistettuun tai sellaisenaan käyttökelvottomaan yleensä elektroniikkaan liittyvään kierrätystavaraan. Bonkin yleinen käyttötapa on käyttää se sellaisenaan tai komponentteina uudelleen rakenteluprojekteissa. Monilla on myös tapana varastoida bonkkia rakenteluprojektien tarpeiksi.

Käsitteen historia ja alkuperä

Erään määritelmän mukaan kierrätystavaran ollessa käyttökelpoista, kyse ei ole bonkista, vaan surplussasta. Nykyisessä kielenkäytössä kuitenkin bonkin merkitys on käytännössä laajentunut kattamaan yleisesti kaikenlaisen kierrätystavaran.

Termi tulee Gullichsenin taiteilijasuvun luomasta Bonk-ilmiöstä, jossa kyse on hienon näköisistä defunktionalisoiduista teknisistä värkeistä.

Aiheesta muualla